20 Temmuz 2014 Pazar

Skyrim Hakkında Bilinmeyenler

Her ne kadar dikkatli oyun oynasakta bazı zamanlarda çoğu şeyi fark edemeyiz. Kimi zaman bir görevin peşinden koşarken kimi zaman ise bir yaratıktan kaçarken... Sonuç olarak dikkatimiz bir şekilde dağılabilir. İşte bu yazımızda The Elder Scrolls V: Skyrim'i defalarca oynayıp bitirmiş, her köşeye defalarca bakmış easter egg avcılarının fark ettikleri; oyunun içine gizlenmiş sürprizleri ve Bethesda'nın resmi olarak açıklamadığı bir kaç ilgi çekici bilgiyi sizinle paylaşacağız.


● Dragonplate armor'ın kol kısmına runic yazılar işlenmiştir. Envanterdeki zırhta görülemeyen bu yazılar sadece oyun içinde karakterinize yaklaştığınızda görülebiliyor. Dragonborn lisanında yazılmış bu yazı dilimize çevrildiğinde ise karşımıza çıkan şey bir kelimeden fazlası, aslında bir isim. 'Jonah Lobe', yani Bethesda firmasının karakter tasarımcısı.



  ● The Elder Scrolls V: Skyrimdeki Thievs Guild'in lideri Mercer Frey'i seslendiren ses aktörü aynı zamanda Thiefoyunundan tanıdığımız Garrett karakterinin de seslendirmesini de yapmaktadır.



● Yendiğiniz bir ejderhanın yanarkenki görüntüsüne fazla kapılmış olabileceğinizi varsayarak bunu yazıyorum; Acaba hiç o efekte takılmadığınız bir anda haritayı açıp bu görüntüye dikkat ettiniz mi? Evet, ejderhaların yanma efekti haritalarda görülebiliyor.


● Fantastik edebiyat örneklerinden 'The Name of the Wind' 2007'de yayınlanmıştır ve bir karakter kitapta kendinden bahsederken cümleye şöyle başlar; "I took an arrow in the knee." Büyük ihtimalle Bethesda tam cümlenin kaynağı olarak bu kitaptan faydalandı.

● Bleakcoast Cave'in içerisinde tavanda başüstü asılı olan bir iskelet bulunmaktadır. İskeletin tam altında ise parlayan bir kılıç vardır. Bu portre Star Wars: Episode V'da Luke Skywalker'ın Koth'a yakalanıp tavanda asılı kaldığı sahneye göndermedir.


● The Shrine to Peryite'in güneyindeki dağın orta kısımlarında bir iskelet vardır. Bu iskeletin biraz daha ilerisinde ise iki kayanın arasına sıkışmış bir sabre cat kafasına mızrak saplanmış şekilde ölü yatmaktadır. Bu görüntü ise 300filminde Leonidas'ın ona saldıran kurdu dar, kayalık bir alana çekip kafasına mızrak sapladığı sahneye göndermedir.

1 yorum: