20 Temmuz 2014 Pazar

Bugüne Kadar Filmi Çekilmiş 10 Oyun!

Bu zamana kadar pek çok filmin oyununu oynadık. Fakat kaç oyunun filmini izledik? Oyundan uyarlanan filmler, bu yazımızın konusu. Kimi film hikayeye sadık kaldı kimisi ise senaryosundan biraz saptı. Bizler ise zaman içerisinde oynadığımız bu oyunların beyaz perdede yer alışını izleyip eleştirdik. Şimdi sırasıyla bu filmlere göz atalım ve unutmadan ekleyelim; her ne kadar oyuncu olsakta ara verdiğimiz zamanlarda film, dizi gibi bazı uğraşlara yöneliriz, bizim tavsiyemiz bu filmleri kaçırmamanız yönünde.

1.Need For Speed

Günümüze en yakın tarihli olan oyundan başlamak istedim. Yılların efsane oyunu Need For Speed, henüz Mart ayında beyaz perdede yerini aldı. Breaking Bad dizisinden tanıdığımız Jesse karakterini canlandıran Aaron Paul'un başrolünde oynadığı film, yüksek doz aksiyon içeriyor. Eğer bir araba tutkunuysanız ve aksiyon seviyorsanız bu film tam size göre.

2.Mortal Kombat
İlk filmi ile büyük bir başarı elde eden ve oyuncuların ilgisini, hemen hemen her karakteri film bünyesinde barındırarak çeken Mortal Kombat, aynı başarıyı ne yazık ki ikinci filminde gösteremedi. 1997 yapımı olan ikinci filmde, ilk filmde izlemekten zevk aldığımız çoğu karakterlerin ikinci filmde zamansız, yersiz ölüp gitmesi ve oyuncu kadrosunda yapılan değişiklikler '97 yapımı filmin fiyaskoyla sonuçlanmasına yol açtı. 


3.Street Fighter
Efsane olarak anılan bir oyun olmasına rağmen karakterlerin hikaye olarak birbirinden çok uzak olması ve bununla birlikte hiç birinin bağlantılı olmaması yüzünden ilk haberi çıktığında bile akıllarda soru işaretleri bırakmıştı Street Fighter. Bunca karakteri tek bir filmde birbirlerine nasıl bağlayacaklar? Ve merak edilen sorunun cevabını filmde aldık. Baştan sona berbat bir film olarak karşımıza çıkan bu yapıtta, başrollerde Jean-Claude Van Damme ve Kylie Minogue var. Yine bu filmden sonra ikinci film olarak Street Fighter: The Legend of Chun-Li, beyaz perdede boy gösterdi fakat bu filminde ilk filmden pek farkı olmadı


4.Tekken
Hazır dövüş oyunlarından girmişken listeye böyle devam edelim. Tekken'in filminde ilk göze çarpan şey yönetmeni; Prison Break ve 24 dizilerinden tanıdığımız isim Dwight H. Little yönetmenliği üstlenmiş. Senaryo ise Tomb Raider'dan tanıdığımız Michael Colleary'nin ellerinde. Eğer Tekken seviyorsanız ve henüz filmi izlemediyseniz kesinlikle izlemelisiniz


5.Tomb Raider
Film olmadığı zamanlarda bile aklımızda hep Lara Croft'un ne kadar çekici olduğuyla ilgili fikirler vardı -her ne kadar keskin çizgilerle görsekte, özellikle PS'da-. Bu düşüncelerin arasında 2001 yılında filmin çıkacağını ve başrolündeki güzel yıldızın Angeline Jolie olduğunu gören herkesi bir heyecan kapladı. Beyaz perdede gösteriminin ardından çoğu kişi tatmin olmuş görünse de yine ortalamanın üzerinde sayılacak bir puanla IMDB'den notunu aldı Tomb Raider. Ardından 2003 yılında devam filmi olarak The Cradle of Life'ı izledik.


6.Resident Evil
Filmi çekilen oyunlardan bahsedip Resident Evil'dan bahsetmemek olmaz. Açık ara bu listenin en iyi filmi/serisi olma başarısını göstermiştir ki bunu çekilen 5 filmden sonra seneye çıkacak olan 6. filmi ile çoktan kanıtlamıştır. Tabii bu başarının kaynağının biraz da Milla Jovovich'ten kaynaklandığını kabul etmek gerekir.-hehe- Şaka bir yana hikayeden kısaca bahsetmek gerekirse bir virüsün insanları zombilere çevirmesini konu alan bir yapıt olduğunu söyleyebiliriz.


7.Doom
Uzun yıllar kendini oynatmış efsane bir oyun olan Doom'un sinema uyarlaması ortalamayı geçemedi. Mars'ın yüzeyinde olan garip olayları incelemek için yollanan Marinelerin aksiyon dolu hikayesini izlediğimiz filmin son beş dakikası ise oyunun kendi gibi müthiş. Bahsettiğimiz son beş dakikada ise ana karakterimiz FPS olarak adlandırdığımız oyunlardaki gibi ilk açıdan bir görüntüyle ilerliyor.


8.Max Payne
Her ne kadar oyundaki atmosfer filme yansıtılabilmiş olsa da Max Payne yine basit bir aksiyon filmi olarak hafızalara kazındı. Oyunun yazarlığını yapmış olan Sam Lake, film senaristleri arasındaydı. Max Payne oyunlarını severek oynayıp bu filmden şu an haberiniz oluyorsa izlemenizi tavsiye ederiz. 


9.Hitman
Filmin haberi bile fanlarını heycanlandırdıysa da seyircilerin kafasında Ajan 47'i oynayan Timothy Olyphant konusunda bir çok soru işareti oluşmuştu. Vizyona girdikten sonra ise fanların çoğu, filmin bir fiyaskodan öteye gidemediğini savundu. Herkesin hayalindeki Hitman sessizdi, her şeyden çok bir suikastçiydi. Fakat filmde resmedilen Hitman daha çok agresifti ve yıkıp yakıyordu. Hitman bekleneni genel olarak vermesede beyaz perdede bu tarz uyarlamaların ayrı bir havası olduğunun kanıtıydı.


10.Prince Of Persia : The Sands of Time
Listenin başarılı olmuş bir diğer filmi ise The Sands of Time. Prens Destan kendisini Zamanın Kumlarını kontrol edebilen hançeri korumak için bir anda Prenses Tamina'nın yanında bulur. Komik olduğu kadar eğlenceli ve macera dolu bu hikayenin yönetmeni ise Köstebek, Dört Nikah Bir Cenaze ve Harry Potter ve Ateş Kadehi’nden tanıdığımız Mike Newell.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder