21 Temmuz 2014 Pazartesi

En Fazla Merak Uyandıran 10 Korku Oyunu

Son zamanların en dikkat çekici ve heyecan yaratan oyun kategorisi haline gelen korku oyunlarına, gün geçtikçe yeni isimler ekleniyor. Resident Evil gibi klasiklerden Daylight’a, pek çok oyunla hem insanları oturudukları yerden zıplatan hem de ekran başından ayrılamayacak kadar merak uyandıran bu türe, yine nefes kesen oyunlar eklenecek.
Yeni oyun haberlerinin de art arda geldiği bu dönemde sizler için, 2014-2015 yılları içerisinde yayınlanması planlanan, en merak edilen 10 korku oyununu bir araya getirdik. Görünen o ki önümüzdeki aylarda oldukça iddialı yapımlar ortaya çıkacak. Haliyle ekran başında korku dolu geceler bizi bekliyor!

Alien : Isolation

''’Uzaydayken kimse sizin çığlıklarınızı duyamaz’’

Alien: Isolation, 2137’de, Nostromo’nun yok olduktan, 15 yıl sonrasında geçiyor. Ellen Ripley’in kızı Amanda Ripley, şirkette çalışıp kaybolan annesini bulmak için umutsuz arayışına devam eder.
Alien: Isolation, 1979 yılının bilim-kurgu ve korku alanında başyapıt olan Ridley Scott’ın eserinden yola çıkılarak tasarlandı. Oyunda, Outlast ve Amnesia’yı anımsatan ögeler bulunuyor. Aynı mekan kurgularından oluşan yapısıyla, kimi zaman deja-vu yaşadığınızı zannedebilirsiniz.
Alien: Isolation, 7 Ekim’de Pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 ve Xbox One için gelecek.

Dying Light


''Daha ne kadar kaçabilirsiniz!!''

Warner Bros.’un yayıncılığını üstlendiği Dying Light, zombilerden oluşan, harab olmuş bir dünyayı anlatıyor. Açık dünya ve belirgin korku ögeleriyle, bizlere  Dead Island’ı anımsatıyor. Türün yanı sıra genel itibariyle de önümüzdeki dönemin en fazla merak edilen  oyunlardından birisi olan Dying Light’ın bir bölümü Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde geçiyor.
Oyunda gündüz vakti, hayatta kalmak için gerekli olan erzağı toplayacak ve salgından etkilenenlerden korunacak. Gece vakti ise salgına yakalananlar tam bir canavara dönüşüyor ve güneş doğana dek kendinizi korumanız gerekiyor. Evlerin çatısına kadar çıkabiliryosunuz fakat küçük bir ayrıntıyı unutmamanız gerekiyor; zombiler de tırmanabiliyor. Açık dünyada geçecek bu merak uyandıran yapımı oynamak için sabırsızlanıyoruz.
Dying Light, 2015 yılının Şubat ayında, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One için piyasaya çıkacak.


Routine

‘’Neler oluyor? Herkes nerde?’’

Routine, aşılmış korku oyunlarının dışında bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Dünyanın uydusu Ay’da geçen oyunda, insanlar ortadan kayboluyor ve sinyal alamayan elektronik cihazlardan, anlık olarak, neler olduğuna dair ipuçları yakalamaya çalışıyorsunuz.
Lunar Araştırma İstasyonu’nda geçen Routine’de asıl amacınız, ortadan kaybolmaların ve bilinmedik yaratıkların ortaya çıkmasının ardındaki gerçeği öğrenmek.
Oyunun en ilginç özelliği ise, hiçbir sağlık paketinin ve ikinci bir şansınızın olmaması! İnsanı gerilmekten ve korkmaktan bitap düşürecek gibi gözüken yapım dört gözle bekliyoruz.
Routine, 2014 yılı içerisinde Pc için çıkacak. Bence beklemeye değer.


The Evil Within


‘’Bu kadar kan ve gerilime kalbiniz dayanır mı?’’

Resident Evil’ın yaratıcısı Shinji Mikami’den yine korku ve vahşet dolu bir oyun geliyor; The Evil Within.
Tango Gameworks'ün geliştirdiği The Evil Within'de gizemli cinayetleri çözmeye çalışan bir dedektifi kontrol ediyorsunuz. Şimdiye kadar korkunç ve rahatsız edici bir şekilde karşımıza çıkan oyunun, aslında derin bir hikayesi olduğu düşünülüyor. Videoyu izlerken siz de aynı hislere kapılabilirsiniz. Geliştirici ekibin portfolyosu bu oyunun da büyük heyecanla beklenmesine sebep oluyor.
The Evil Within, 2014 yılı içerisinde PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One için çıkacak.


DreadOut


‘’Rüya mı gerçek mi, artık ayırt edemiyorum.’’

Endonezyalı indie oyun stüdyosu Digital Happiness, DreadOut adlı yeni bir korku oyunu geliştirdi.

DreadOut, Linda adlı bir lise öğrencinin bir grup arkadaşıyla yaptığı gezi sırasında, Endonezya'nın kırsal kesiminde terk edilmiş bir kasabasında kaybolur ve Linda, günümüz çağının teknolojisini kullanarak, navigasyon ile yolunu bulmaya çalışır. Bu özelliği ile biraz Daylight’ı andıran oyun, ilginç bir hikayeye sahip. Bakalım bu adını sıkça duyduğumuz dehşet verici oyun bağımsız oyunlar arasında ne kadar yükselecek.
DreadOut, 2014’ün Mayıs ayı içerisinde Pc, Mac ve Linux kullanıcılarına kavuşuyor.


The Hum


‘’Tanrım! Sonunda oldu. Dünya onların hakimiyetinde. Kaçmalıyım...’’
The Hum, Tom Cruise’un rol aldığı War of the Worlds filminden ilhan alınarak geliştirilmiş, uzaylılardan kaçmak üzerine kurulu FPS tarzında bir korku oyunu.
Thotwise Games tarafından geliştirilen oyun, Unreal Engine 4 teknolojisiyle geliştirildi ve Oculus Rift desteğine sahip. Korku oyunlarını sanal gerçeklik gözlüğüyle oynamak, biraz cesaret istiyor tabi.
Oyun, uzaylı istilasından birkaç ay sonrasındaki dünyada geçiyor. Kullanıcılar oyunda, uzaylı halkının saldırılarından kaçarak hayat mücadelesi veren karakteri oynuyorlar. Amacınız, uzaylılardan yeterince uzak kalarak çıkış yolu aramak. Uzaylıların bizle bitmek bilmeyen derdi her neyse umarım sağ salim kalıp meseleyi çözebilirsiniz!
Oyunun önümüzdeki yıl PC, Mac ve Xbox One’a getirilmesi planlanıyor.


Asylum


‘’Burası çok korkunç. Nereye gideceğim? Korkuyorum!’’

Oyunun haritası olan Hanwell Mental Institute, akıl hastalarının evi. Asylum, ilgi çekici yapısıyla, psikolojik korku oyunu kategorisine girmeyi başardı.
H.P. Lovecraft’ın hikayelerinden yola çıkılarak tasarlanan Asylum, bir akıl hastanesinde geçiyor. Zaten şu an piyasada olan korku oyunlarının hepsi akıl hastanesi temasına sahip. ( Outlast, Daylight, ...vb. ) Oyundaki amacınız, bu akıl hastanesinin gemişinde yaşanan kan dondurucu hikayeleri çözmek. Yani kısacası, Hanwell Mental Institute’nin kanlı koridorları sizi bekliyor.
Senscape’in geliştirdiği Asylum, 2014 yılı içerisinde Pc, Mac, Linux ve iOS için çıkacak. Oyunu oynarken, akıl sağlığınıza hakim olmanız dileğiyle.


Among the Sleep


‘’Çocukken en çok neyden korkardınız?’’

Norveçli oyun firması Krillbite Studio’nun geliştirdiği Among The Sleep, büyüleyici bir macera ve korku oyunu. Sanırım oyunu diğer korku oyunlarından arındıran en belirgin özelliği, ana karakterin 2 yaşında bir çocuk olması.
Oyunda canlandırdığınız küçük çocuk, geceleyin evi keşfetmeye çıkar. Anne ve babası, derin uykuda olduğundan, hiçbir şeyden haberleri olmaz. Küçücük bir bakış açısına sahip olan minik karakterimiz, titreyerek kalkar ve neler olduğunu anlamak için, korka korka evin içindeki seyahatine başlar. Çocukluğunuzdaki korkularınızı yenip yenmediğiniz görmek için işte size fırsat!
Among The Sleep, çocukluğumuzdaki korkularımızı bizlere tekrar yaşatmak için, 2014’ün sonbaharında Playstation4 ve Xbox One’a geliyor.

SOMA


‘’Dünya, kabus dolu bir yere dönüşüyor.’’

Frictional Games’in bilim-kurgu korku oyunu olan SOMA, Amnesia ve Penumbra serisinin yaratıcıları tarafından geliştirildi. Aşağıdaki tanıtım videosunda, karakterimiz ayıldığında, karşısına ilginç bir karakter çıkıyor. Kafasında makine, sedyede baygın halde yatan insanı gördüğünde, bulunduğu yerde neler olduğunu anlamaya çalışıyor. Çünkü makineler, insanların kişisel özelliklerini söküp alıyor ve bilinmeyen bir müdahaleye başlıyorlar. Tek çıkış yolu, kimsenin tahmin edemeyeceği bir hamle yapmak. Alnınızdan terler akarken ne kadar yaratıcı olabilirsiniz bilmiyoruz, o yüzden bol şans!
Soma, 2015 yılı içerisinde Pc ve Playstation 4 için geliyor. Bakalım kaçmak için mantıklı yolu bulabilecek misiniz...


The Vanishing of Ethan Carter


‘’Film tadında, zeki bir dedektifin hikayesi.’’

The Astronauts’un oyunu olan The Vanishing of Ethan Carter, weird-fiction adı verilen bir korku oyunu. Paul Prospero adındaki dedektifi canlandırdığınız oyunda, Ethan Carter adındaki bir şahıstan, rahatsız edici bir mektup alıyorsunuz ve Ethan’ın tehlikede olduğunu anlıyorsunuz. Paul, Red Creek Vadisi’ndeki Ethan’ın evine vardığında, işlerin hayal ettiğinden daha kötü olduğunu anlar; Ethan, acımasız bir cinayet sonrasında ortalıktan kaybolur. Paul, bunun yalnızca tek bir cinayetten ibaret olmadığını anlar ve doğaüstü yetenekleriyle kendi bilgilerini kullanarak, kayıp çocuğa neler olduğunu araştırmaya başlar.
Film tadındaki The Vanishing of Ethan Carter, 2014 yılı içerisinde Pc için piyasaya çıkacak. İlginç bir dedektiflik hikayesi bizleri bekliyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder